ELITE ROUND UEFA FUTSAL KUPA ZAVRŠEN, EKONOMCU ZAMALO IZMAKAO ZAVRŠNI TURNIR

Podeli:

Srpski šampion završio je ovogodišnje obaveze u medjunarodnim takmičenjima, istina, klub sa sedamnaestogodišnjom tradicijom nikad nije bio bliže plasmanu na završni turnir F4. Ekipa koja je devetostruki šampion, devet puta je i igrala ligu šampiona pod okriljem UEFA, a i svih devet puta dolazila do Elitne runde, koju čine šesnaest najboljih klibova Evrope tražeći plasman na fajnal four.

Ovogodišnje takmičenje je, podsetimo, prvi put dobilo drugačiji format, izmenom koja se odnosila na učešće top 4 evropske ekipe u Glavnoj rundi. Sve od čega se letos krenulo, obećavalo je vrhunski futsal ali i postavljalo pitanje, dokle ćemo stići medju velikom četvorkom. Glavna runda i domaćinstvo u našem gradu, dovelo je sjajne ekipe, renomiranog viceprvaka Evrope-Sporting iz Lisabona, prvake Letonije i Ukrajine. Dve pobede u prva dva meča(2-1 protiv Nikarsa i 4-2 protiv Khersona) i poraz od Sportinga(2-3), u potpuno ravnopravnoj igri, uz veliku napomenu da su se na samom početku povredili Rajčević i Sorokin, pokazali su da ovaj tim ima veliki potencijal.

U Elitnoj rundi, težak žreb, želeo je da se naš tim prvi put u istoriji sastane sa domaćinom i prvakom Italije Pescarom, strašnom Barselonom i prvakom Holandije Knopuntom, koji je jedini klub stigao u Elitnu rundu iz Preliminarne.

Prva dva meča, najteža moguća, protiv Pescare i Barselone. Ekonomac je odigrao na vrhunskom nivou oba meča, savladao u prvom domaći tim 5-3, udaljivši ih od daljeg plasmana i stvorivši sebi šansu za otvaranje vrata fajnal foura. Manje od 24 sata zatim, novi meč, protiv dvostrukog prvaka Evrope, Barselone, naš tim u potpuno izjednačenoj utakmici nesrećno biva poražen 3-2, a najmanje što je zasluženo bilo je nerešen ishod.  Poslednji meč naš tim je nadigrao Holandjane 7-3, i time čekao ishod meča Pescare i Barselone, nadajući se minimalnoj pobedi Pescare, koja je ovog puta izostala(1-3 u korist Barselone), čime je naš klub ostao na drugom mestu i bez plasmana na fajnal four.

Analiza svega pokazaće u narednom periodu šta se i koliko uradilo, ali ostaje činjenica da smo ravnopravno igrali sa ekipama koje su krem evropskog futsala sa Sportingom i Barselonom i da smo od oba tima minimalno poraženi. Time je Ekonomac i definitivno sebe svrstao u red tih ekipa, pa je skor od četiri pobede i dva poraza u ovakve dve teške grupe pokazao da je ostvarenje sna, igranja na fajnal fouru, veoma veoma blizu. Splet raznih okolnosti je doprineo da ove godine tamo i ne budemo, počevši od povreda, do odredjenih grešaka prouzrokovanih verovatno neiskustvom igranja ovakvih mečeva. Svakako da ćemo da nastavimo da još više radimo kako bismo postigli sve ono čemu težimo i sanjamo.

Delegacija KMF Ekonomac se u nedelju, 26.novembra oko podneva vratila u Srbiju i okreće obavezama u domaćem šampionatu.

 

Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *