Ekonomac trijumfom okončao turnir

Podeli:

Ekonomac je pokazao kvalitet u poslednjoj utakmici i savladao prvaka Poljske ubedljivo 8-4(4-1).

Ovaj turnir nismo prošli dalje, utakmice koje smo igrali protiv vrhunskih ekipa pokazale su da možemo i sa njima ravnopravno uprkos ostvarenim krajnjim rezultatima. Prilike koje protiv Barse nisu iskorišćene pokazale su se na kraju kao fatalne i odvele nas u poraz iako smo dostojan otpor pružili jednoj ovakvoj ekipi.

Protiv ruske Yugre, obaveštenje UEFA-e o tome da usled javnih opomena ne mogu da nastupe Igor i Thales, koje nam je stiglo sat vremena pre utakmice i bilo potpuno iznenadjujuće za sve nas, dovelo je do toga da cela koncepcija bude izmenjena,  ali je i pored tog psihološkog udarca, naš tim imao jednake šanse da sa sedmoricom igrača u polju, koji su viteški odigrali, odigra ravnopravno sa bogatim ruskim klubom i bivšim prvakom Evrope, ali smo nažalost, pored dva vodjstva,  poraženi u poslednjem minutu meča. Ruska Yugra nam je na svemu što smo prikazali čestitala, a evropskoj futsal sceni smo pokazali da iako iscrpljeni povredama i kartonima, brojčano manji, ne predajemo utakmice lako već štaviše možemo i biti bolji. Ova utakmica je na nepravedan, sportski gledano način, završena našim porazom.

Poslednji meč protiv ekipe Rekord iz poljske Bielsko Biale, pokazao je da je naš tim tim evropskog renomea, ubedljiva igra i vodjstvo pokazali su već u prvom delu meča da bodovi idu u Srbiju. Koliko Ekonomac nije pratila nimalo sreća na ovom turniru, koji je igran bez golmana Momčilovića, i sa rovitima Rajčevićem i Igorom koji su hrabrog srca odigrali, pokazala je i činjenica da se na toj utakmici, pri rezultatu 5-1, povredio Divanei, dotada najbolji igrač meča i strelac tri pogotka, te je iznešen sa terena sa prelomom ispostavilo se fibule-kosti u stopalu, nakon što mu je protivnički igrač pao na nogu.

Ipak Ekonomac nakon svega ide dalje, nastavljamo pohode na domaćoj futsal sceni i zahvaljujemo se svim našim navijačima koji su nas na pravi sportski način pratili tokom evropskih takmičenja.

 

 

Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *