10. titula

Podeli:

Na ubedljiv i najdominantniji mogući način, Ekonomac je osvojio desetu titulu prvaka Srbije. Rezultat za istoriju, protkan sa 22 pobede iz isto toliko mečeva u regularnom delu, plus 4 pobede u polufinalnim i finalnim mečevima, uz apsolutne trijumfe sa osvajanjem Kupa, ovaj tim je svoja imena zlatnim slovima upisao u zlatnu istoriju kluba. Sezona za pamćenje, gde su sve postave kluba ostvarile maksimalne učinke u svojim takmičenjima, najmladji su osvojili ligu mladih, drugotimci kup i prvenstvo u svojoj kategoriji, a prvotimci začinili sa osvajanjem-odbranom duple krune.

Jun mesec prethodnog leta doneo je nove planove dogovorene u samom vrhu kluba, uprava je pojačana dolaskom čoveka nestvarne energije Turgaja Farzalijeva, te su Predsednik kluba Prof. dr Dugalić i Farzalijev utvrdili ciljeve koji su u tom trenutku bili nešto što bi se moglo samo sanjati. Njihova zajednička energija, celodnevna posvećenost traženju novih igrača, postavljanju novih ciljeva i težnja ka novim dostignućima pomerila je sve strukture kluba ka novim uspesima. Cilj koji su oni osmislili i igrače koje su uspeli da dovedu, trener Rajić je vrhunski je ukomponovao, a rezultati dalje o svemu govore.

Tako je Ekonomac postao najuspešniji srpski klub, a možda i najuspešniji u svim sportovima u Srbiji koji je sezonu završio sa svim pobedama. Gola razlika koja je ostvarena, 188-42, u prvenstvenim duelima je dokaz velike dominantnosti.

Naš klub se zahvaljuje svim svojim vernim navijačima koji su tokom cele sezone fer, sportski i pošteno pratili i bodrili nas, a posebnu zahvalnost dugujemo i našem prijatelju Mladenu Kuštru, članu uprave zagrebačkog Nacionala, koji je lično došao da nas bodri u finalnoj utakmici i tako pokazao pravo prijateljstvo naša dva kluba i dokazao da futsal nema granica.

Istorija je ispisana jer je samo nebo iznad nas.

 

Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *