O nama

Klub malog fudbala “Ekonomac” je osnovala grupa studenata Ekonomskog fakulteta na čelu sa Prof. dr Veroljubom Dugalićem i nekolicinom asistenata 07.11.2000. godine.

Klub je počeo da se takmiči u najnižem stepenu takmičenja Regiona FS Zapadne Srbije, a sa ciljem popularizacije malog fudbala na Univerzitetu kao i u Kragujevcu.

Naredne godine klub doživljava veliki uspeh i napredak, a sa dovođenjem nekoliko novih igrača uspešno prolazi Regionalnu ligu Zapadne Srbije i mini ligu za učešće u tadašnjoj Republičkoj ligi.

Osvajanjem trećeg mesta u Republičkoj ligi, a sa reorganizacijom sistema takmičenja i istupanjem pojedinih klubova iz Savezne lige, naš klub u sezoni 2004/2005. započinje takmičenje u najvišem stepenu takmičenja pod okriljem FS Srbije, gde je do danas uspešan. U sezoni 2006/2007. klub je osvojio drugo mesto.

Godina 2008. je prva u kojoj počinju da se redjaju veliki rezultati u istoriji kluba. Tog proleća, na prvom medjunarodnom takmičenju u Ljubuškom(BIH), osvojen je Balkanski kup, dva meseca kasnije i prva titula prvaka Srbije, ostvaren je značajan uspeh na prvom učešću u Ligi šampiona – plasman medju 16 najboljih kroz dva turnira, u Poljskoj i Portugaliji. Sjajna godina zaokružena je osvajanjem laskave jesenje titule u domaćem prvenstvu, takođe po prvi put u istoriji kluba.

Sezone 2009/2010. klub je osvojio svoju drugu titulu u istoriji i ponovo stekao pravo učešća u ligi najboljih timova Evrope. Pravi dokaz visokoprofesionalnog rada i funkcionisanja kluba je dobijanje organizacije turnira Main grupe lige šampiona sezone 2010/2011. koji se održao u Kragujevcu u intervalu od 25.09-03.10.2010.godine. Na tom turniru naš klub je osvojio ubedljivo prvo mesto, pobedivši redom prvake Poljske, Francuske i bivšeg šampiona Evrope, belgijsku Šarlou. Kakav su utisak odneli predstavnici UEFA-e saznali smo nekoliko dana kasnije kada nam je javljeno da će jedna od 4 grupe Elitne runde biti održana u Kragujevcu. Žreb je u srce Šumadije, krajem novembra te godine, doveo zvaničnog prvaka Evrope, portugalsku Benfiku, ukrajinskog i hrvatskog šampiona. Sve u svemu, pet pobeda iz šest utakmica, pred prepunim Jezerom, doneli su dotad najveći uspeh srpskog futsala.

Danas je klub najtrofejniji u Srbiji. Sa ukupno 9 titula prvaka(8 uzastopnih), 3 nacionalna kupa, 3 duple krune, naš klub je sezoni 2016/2017. postavio nove standarde u malom fudbalu.

Posebno zadovoljstvo nam je da napomenemo da su igrači kluba prethodnih godina postali Slobodan Krčmarević, bivši fudbaler Partizana i nekadašnji selektor Mlade reprezentacije Srbije, muzički umetnik Đorđe Balašević, jedan od srpskih najuspešnijih košarkaša svih vremena Aleksandar Djordjević, naš najbolji strelac Stevan Pletikosić kao i svetski plivački šampioni Nadja Higl i Milorad Čavić. Njihovo prisustvo i podrška našem klubu dokaz su zdrave ideje i smisla našeg postojanja.
A mi nastavljamo dalje…