O nama

Klub malog fudbala “Ekonomac” je osnovala grupa studenata Ekonomskog fakulteta na čelu sa Prof. dr Veroljubom Dugalićem i nekolicinom asistenata 07.11.2000. godine.

Klub je počeo da se takmiči u najnižem stepenu takmičenja Regiona FS Zapadne Srbije, a sa ciljem popularizacije malog fudbala na Univerzitetu kao i u Kragujevcu.

Naredne godine klub doživljava veliki uspeh i napredak, a sa dovođenjem nekoliko novih igrača uspešno prolazi Regionalnu ligu Zapadne Srbije i mini ligu za učešće u tadašnjoj Republičkoj ligi.

Osvajanjem trećeg mesta u Republičkoj ligi, a sa reorganizacijom sistema takmičenja i istupanjem pojedinih klubova iz Savezne lige, naš klub u sezoni 2004/2005. započinje takmičenje u najvišem stepenu takmičenja pod okriljem FS Srbije, gde je do danas uspešan. U sezoni 2006/2007. klub je osvojio drugo mesto.

Godina 2008. je prva u kojoj počinju da se redjaju veliki rezultati u istoriji kluba. Tog proleća, na prvom medjunarodnom takmičenju u Ljubuškom(BIH), osvojen je Balkanski kup, dva meseca kasnije i prva titula prvaka Srbije, ostvaren je značajan uspeh na prvom učešću u Ligi šampiona – plasman medju 16 najboljih kroz dva turnira, u Poljskoj i Portugaliji. Sjajna godina zaokružena je osvajanjem laskave jesenje titule u domaćem prvenstvu, takođe po prvi put u istoriji kluba.

Sezone 2009/2010. klub je osvojio svoju drugu titulu u istoriji i ponovo stekao pravo učešća u ligi najboljih timova Evrope. Pravi dokaz visokoprofesionalnog rada i funkcionisanja kluba je dobijanje organizacije turnira Main grupe lige šampiona sezone 2010/2011. koji se održao u Kragujevcu u intervalu od 25.09-03.10.2010.godine. Na tom turniru naš klub je osvojio ubedljivo prvo mesto, pobedivši redom prvake Poljske, Francuske i bivšeg šampiona Evrope, belgijsku Šarlou. Kakav su utisak odneli predstavnici UEFA-e saznali smo nekoliko dana kasnije kada nam je javljeno da će jedna od 4 grupe Elitne runde biti održana u Kragujevcu. Žreb je u srce Šumadije, krajem novembra te godine, doveo zvaničnog prvaka Evrope, portugalsku Benfiku, ukrajinskog i hrvatskog šampiona. Sve u svemu, pet pobeda iz šest utakmica, pred prepunim Jezerom, doneli su dotad najveći uspeh srpskog futsala.

Danas je klub najtrofejniji u Srbiji. Sa ukupno 9 titula prvaka države (od čega 8 uzastopnih), 3 nacionalna kupa, 3 duple krune, naš klub je sezoni 2016/2017. postavio nove standarde u malom fudbalu.

Posebno zadovoljstvo nam je da napomenemo da su igrači kluba prethodnih godina postali Slobodan Krčmarević, bivši fudbaler Partizana i nekadašnji selektor Mlade reprezentacije Srbije, muzički umetnik Đorđe Balašević, jedan od srpskih najuspešnijih košarkaša svih vremena Aleksandar Djordjević, naš najbolji strelac Stevan Pletikosić, trofejni reprezentativni rukometni golman Darko Stanić, jedan od najboljih srpskih i svetskih odbojkaša svih vremena Ivan Miljković, kao i svetski plivački šampioni Nadja Higl i Milorad Čavić. Njihovo prisustvo i podrška našem klubu dokaz su zdrave ideje i smisla našeg postojanja.
A mi nastavljamo dalje…jer samo je nebo  iznad nas…