Majstorica u Kragujevcu

Podeli:

Kmf Ekonomac poražen je u Novom Pazaru, nakon produžetaka 5-3(3-3)(2-2).

Odlično smo otvorili meč, na kratke inicijative domaćih, Igor je bio siguran na polovini prvog dela igre, a samo minut kasnije Milosavljević za 0-2. Tada sledi ono što se ni na jednom drugom terenu nije dogodilo, prekid u trajanju od 5.minuta usled ubacivanja predmeta na teren. Nakon brojnih rasprava, nekako je utakmica i nastavljena do novog prekida minut kasnije, kada se gasi semafor. Ove prekide bolje su iskoristili Pazarci, došli do daha,  iskoristili naše greške i do kraja poluvremena izjednačili golovima Sadovića i Aleksića čime se poluvreme završava 2-2.

U nastavku igre, Igor majstorski u 27. minutu loptu smešta pod prečku za novo vodjstvo. U 32.minutu, nakon par šansi na obe strane, tri šuta ka golu domaćih brani golman Mujović, kontru na drugoj strani sprovodi Jovanović, nakon šuta, Momčilović brani, sudije pokazuju korner, ali u prekidu treći sudija biva pogodjen u glavu. Nakon ponovnog petominutnog prekida, burnih prigovora od strane domaćih, sudija Panić pokazuje na penal sa šest metara, menja svoju odluku i daje priliku domaćima za izjednačenje. Oni je iskorišćavaju, a mi smo tada stali, čekajući šta će biti sledeće i čuvali svoje igrače za dalje mečeve. Pazarci su iskoristili svoje šanse, postigli golove i trijumfovali. Sportski smo im čestitali na pobedi, nakon meča. Sveukupan utisak je da su najbolje dve ekipe pokazale i zasluženo finale, pa će se u sredu , 12.juna 2019.godine od 19 časova boriti u odlučujućoj utakmici za titulu prvaka Srbije.

Bili smo psihički spremni na sve moguće dogadjaje koji su se i dogodili, na sve režirane prekide i odugovlačenja, koja su pak nas gurnula u poraz, a domaćina vinula ka pobedi. Stručni štab će u naredna dva dana pažnju obratiti na otklanjanje grešaka pre svega i nadamo se da će ispravljanje istih dovesti do osvajanja nove, jedanaeste titule prvaka Srbije.

Pozivamo sve naše navijače, simpatizere i ljubitelje ovog sporta, da dodju u sredu od 19 časova u halu Jezero, da fer i sportski navijaju za naš tim, da zajedno pokažemo dostojanstvo i sve suprotno od onoga što smo, po treći put ove godine, doživeli u Novom Pazaru, jer takvi dogadjaji nemaju mesta u ovom sportu.

Ne umanjujemo ovim trijumf domaćih, ali smatramo da je futsal nešto mnogo više, a mi smo veliki klub, sa dugom tradicijom i velikim poštovanjem i van granica ove zemlje i u svojoj dugoj istoriji proživeli smo mnogo teže trenutke i mnogo veće režirane skandale protiv nas  nego što je bio ovaj u Pazaru, a bio je kardinalan i katastrofalan za ovaj sport kojim se svi bavimo. Svaka čast delegatu, koju je jedini želeo da sačuva integritet takmičenja i ovog sporta i pribeležio sve ono što se zaista dogodilo. To mora da ostane upisano zbog svih mladih naraštaja koji tek dolaze u ovaj sport i donose odluku da se njime bave.

Neka dogadjaji iz Pendika služe na čast onima koji su ih organizovali i onima koji ih ni na koji način nisu sprečili, time su dokazali svoju nisku klasu i nivo u svakom pogledu. I neka se nikad više ne ponove…

Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *