Ekonomac slavi punoletstvo, gostuje Kairat

Podeli:

Dan 7. novembar u istoriji našeg kluba upisan je kao dan osnivanja i nastanka danas najtrofejnijeg kluba u Srbiji. Kakva je ideja rodjena tog 7. novembra 2000. godine, nešto je što može poslužiti za veliki ponos i radost, a količine truda, rada, želje i volje koje su utkane u istoriju postojanja kluba su nemerljive. Ekonomac će u ovoj nedelji obeležiti 18. rodjendan, a rezultati koji su u dosadašnjoj istoriji postignuti služe nam za ponos.

Krenimo redom, osvajači  smo nacinalnog prvenstva ukupno 10 (deset) puta do sada, od čega 9(devet) uzastopnih titula, trofej nacionalnog kupa smo osvajali 4 (četiri) puta, time i 4 (četiri) duple krune, a 1 (jednom) u istoriji trofej Balkanskog kupa. Ovim uspesima smo ubedljivo najtrofejniji klub u Srbiji.

Ligu šampiona smo igrali 10(deset) puta do sada, uključujući i ovogodišnje takmičenje, pod okriljem UEFA-e, i svaki put smo igrali Elitnu rundu takmičenja. Nekoliko puta nam je završni fajnal-four za malo izmakao. Klub je najbolji rang na zvaničnoj UEFA listi imao kada je zahvaljujući sjajnim sezonama bio na poziciji 4.(četiri) što je takodje u zemlji i regionu najveći uspeh. Uživamo veliko poštovanje evropske kuće fudbala koja je time što nam je 9.(devet) puta dala organizaciju nekog od turnira lige šampiona pokazala koliko poštuje naš rad.

Poslednje osvojeni trofeji su  ostvareni na imponzantan način, prvi put u istoriji sve utakmice u nacionalnom šampionatu kao i kup takmičenju smo završili trijumfom, tako da je sa 26 pobeda u 26 utakmica u prvenstvu, kao i 4 pobede u 4 utakmice u kupu, odbranjena dupla kruna, postavljen novi apsolutni rekord, možda i u svim kolektivnim sportovima na ovim prostorima i šire.

Klub je u ovoj najuspešnijoj sezoni uspeo i da značajno razvije omladinski pogon, te ni tu rezultati nisu izostali, drugotimci su se iz Treće lige Zapadne Srbije ubedljivo plasirali u Drugu ligu, dok je najmladja postava srpskog šampiona(igrači ispod 18 godina) uspela da odmah po formiranju i dobrom radu tokom leta i jeseni osvoji po prvi put Ligu mladih Srbije.

Naredne nedelje putujemo u Barselonu, na turnir Elitne runde Lige šampiona, a prethodno ćemo kroz dve medjunarodne prijateljske utakmice protiv sjajnog kazahstanskog Kairata, dvostrukog evropskog prvaka, koji je prihvatio da dodje u Kragujevac za ovaj jubilej, odigrati dva velika meča u sklopu priprema za pomenuti turnir. Sjajna prilika za uživanje svih onih koji godinama poštuju naš klub.

Ekonomac i Kairat će obe utakmice odigrati u hali Jezero, u četvrtak i petak (08. i 09.novembra) od 18,30 časova, a ulaz će kao i do sada na svim našim utakmicama biti besplatan.

Utakmici u petak prethodiće  sjajna manifestacija – predstavljanje ekipe koja je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu davne 1974. godine  prva osnovala FK Ekonomac, pa i ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje ovog sporta da pozdrave naše drage sugradjane koji su bili deo ovog poduhvata.

 

Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *