EKONOMAC ODLIČNO PARIRAO VICEŠAMPIONU EVROPE, NA KRAJU IPAK PORAŽEN 3-2

Podeli:

Sjajno futsal veče u Jezeru, negde oko 3000 gledalaca je pratilo sjajnu utakmicu dostojnu finalnog turnira Lige šampiona u futsalu.

Trener Rajić je odlučio da sa tri postave parira slavnom portugalskom timu. Bespoštedna borba je vođena na svakom delu parketa. Na obe strane su se ređale dobre šanse i šutevi, sve do 13.minuta kada je sjajnu akciju, u futsalu poznatu kao ’’Belgija’’ srpski šampion ’’prodao’’ Sportingu a Marko Pršić bio egzekutor za potpunu erupciju oduševljenja publike. Proslava tog pogotka i nehotična povreda arkade je Bobu Rajčevića udaljila sa parketa, a na to se nadovezala i povreda Dime Sorokina, koji takođe nije mogao da nastavi meč. Te dve povrede su poremetile značajno koncepciju celog tima, pa je trener Rajić mešao karte u nastavku igre.

Igra sa golmanom portugalskog tima, pravila je problem srpskom prvaku, te su tako i dolazi do izjednačenja kada Joao Matos u 15. minutu postavlja konačan rezultat prvog dela.

Nastavak igre i rani gol Cavinata u 22.minutu poremetili su Ekonomac, posebno zbog načina kako se taj pogodak dogodio, ali ipak igrači trenera Rajića uspeli su da stvore dosta dobrih prilika u kojima nisu imali dovoljno sreće da poravnaju rezultat ili ga prevedu u svoju korist. Diogo je uspeo da u 35.minutu poveća na 3-1, a Simi da u 39. smanji na 3-2, te uzbudljiva završnica nije izostala.

Ipak, ponosni smo što smo videli gde smo trenutno, a to je činjenica i okolnost da smo igrali na istom visokom nivou i da smo uspeli da pariramo jednoj ekipi kakva je Sporting. Rezultatski značaj ove utakmice nije bio veliki, ali najvažnija činjenica je da ovo nisu krajnji dometi ovog tima, a jedna ovakva utakmica poslužiće kao veliko i preko potrebno iskustvo za dalji napredak ovog tima. Sigurno je da će Ekonomac iz svega izaći značajno jači, kao i da verujemo da ćemo i dalje oduševljavati našu publiku sjajnim evropskim utakmicama. Mi nastavljamo da dalje slažemo naše kockice ka ostvarivanju našeg sna i cilja.

Žreb za nastavak takmičenja u Ligi šampion održaće se već u četvrtak, 19.oktobra u sedištu UEFA, u Nionu.

Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *